[Tlačová správa] V Bukurešti sa stretli sociálni partneri stavebného priemyslu z krajín SVE

Prezident  ZSPS

kontakt PavolKovacikIng. Pavol KOVÁČIK, PhD., MBA., prezident Zväzu stavebných podnikateľov Slovenska 56 ročný otec piatich detí je absolventom Vysokej školy dopravy a spojov v Žiline a Vysokej školy ekonómie a managementu v Prahe. V nedávnej minulosti pôsobil ako podpredseda predstavenstva a investičný riaditeľ Národnej diaľničnej spoločnosti a.s. a predtým bol predsedom predstavenstva spoločnosti Inžinierske stavby a.s. Košice. Viac rokov zastával aj funkciu viceprezidenta ZSPS.

Prezident ZSPS je štatutárnym orgánom zväzu a je oprávnený konať a robiť právne úkony za zväz vo všetkých záležitostiach. Prezidentovi prináleží najmä:

• riadiť rokovania Prezídia ZSPS a zabezpečovať realizáciu prijatých uznesení
  • riadiť prácu riaditeľa a sekretariátu zväzu a štatutárne orgány spoločností alebo iných právnických osôb založených zväzom
  • zvolať rokovanie odborných komisií.

Pic TANSIRC

24. septembra 2019 sa prezident ZSPS Pavol Kováčik zúčastnil rokovania sociálnych partnerov stavebného priemyslu z Nemecka, Belgicka, Bulharska, Slovenska, Slovinska, Rumunska, Severného Macedónska, Poľska, Maďarska, Grécka.

Na stretnutí boli okrem iného prerokované aktuálne otázky sociálneho dialógu ako aj spolupráce sociálnych partnerov v oblasti vzdelávania a postavenia stavebníctva v rámci ekonomík jednotlivých krajín.

Súčasné a nadchádzajúce výzvy stavebného priemyslu spojené s transformáciou trhov práce, nedostatkom pracovných síl, digitalizáciou, ekologizáciou stavebníctva, atď. Je možné riešiť iba vtedy, ak  budú sociálni partneri zapojení do tripartitného rozhodovania v rámci národných ekonomík podporené zodpovedajúcim financovaním nových potrieb. Boli prerokované príklady úspešných národných projektov v oblasti podpory vzdelávania pracujúcich v stavebníctve a ich adaptácie na potreby stavebníctva 4.0.

Dokumenty  NA STIAHNUTIE

Niektoré dokumenty sú určené len členom zväzu. Prosím prihláste sa prostredníctvom svojho firemného alebo osobného účtu.

Pokiaľ svoje užívateľské meno a heslo nepoznáte, kontaktujte administrátora webovej stránky.