Vytlačiť

Slovenská správa ciest dostala ďalšiu dodatočnú finančnú podporu. Použije ju na dofinancovanie komunikácií pri automobilke.

Megainvestícia pri Nitre si pýta ďalšie peniaze. Cesty pri automobilke Jaguar Land Rover stáli už takmer štvrť miliardy eur. Na ilustráciu, táto suma je zhruba na úrovni 10-kilometrovej štvorprúdovky R2 pri Kriváni.

Dopravný účet pri meste pod Zoborom však stále nie je konečný. Dobudovanie komunikácií je aktuálne najväčším sústom pre manažérov Slovenskej správy ciest.

V tomto roku už dostali od štátu druhé zvýšenie ročnej dotácie vo výške 32,2 milióna eur. A tá má ísť prioritne na strategický park, v ktorom pôsobí britská automobilka.

Dodatky pre cestné giganty

„Predmetné finančné prostriedky použijeme v priebehu roku 2021 na financovanie výstavby strategického parku v Nitre, na prípravu projektov na spolufinancovanie zo štrukturálnych fondov a na projekty spolufinancované zo zdrojov EÚ,“ povedal hovorca správy ciest Martin Guzi.

Cestári nedávno podpísali s Doprastavom a so Strabagom ďalší dodatok, ktorý cenu ciest v okolí Jaguara zvýšil o ďalších päť miliónov eur. Jeho súčasťou boli napríklad opravy ciest druhej a tretej triedy za vyše tri milióny, ktoré si vydupala župa. Ďalšie položky sa týkali vodovodov, kanalizácií či okružnej križovatky.

Celý článok aj s vyjadrením prezidenta nájdete na https://finweb.hnonline.sk/ekonomika/12512045-jaguar-zhltol-stamiliony-aj-tak-stat-posiela-do-nitry-novu-injekciu