Vytlačiť

V dňoch 15. a 16.2.2023 sa vo Varšave konala medzinárodná konferencia Rebuild Ukraine. Konferencia sa konala aj s podporou Európskej federácie stavebného priemyslu FIEC. Hlavným účelom konferencie bolo prerokovať podmienky a možnosti obnovy ukrajinskej infraštruktúry postihnutej vojnou. Na konferencii sa zúčastnili vládni predstavitelia takmer zo všetkých krajín EU sprevádzaní potenciálnymi investormi a spoločnosťami so záujmom o pôsobenie na Ukrajine.

Za ZSPS sa konferencie zúčastnil prezident ZSPS Pavol Kováčik, ktorý tu rokoval o.i. s prezidentom Ukrajinského Zväzu stavbárov Levom Partskhaladze a rektorom Kyjevskej univerzity stavebníctva a architektúry p. Petro Kulikovom o pomoci ZSPS pri odbornom vzdelávaní a transformácii ukrajinského stavebníctva na EU štandardy. Prezident sa tiež stretol s J.E. Marekom Šafinom, veľvyslancom SR na Ukrajine, kde rokovali o možnostiach podpory aktivít ZSPS na Ukrajine.

 Pavol Kováčik vo Varšave tiež rokoval s prezidentom poľského Zväzu zamestnávateľov v stavebníctve Janom Stylinskim o vzájomnej spolupráci a skúsenostiach pri riešení nepredvídateľného nárastu cien stavebných materiálov v r. 2022, o modernizácii stavebného práva a o digitalizácii stavebníctva.