Vytlačiť

10.4.2023 | Šéf zväzu stavebníkov Pavol Kováčik upozornil najmä na roztrieštenosť kompetencií a nedostatočnú komunikáciu medzi ministerstvami

Odvetvie stavebníctva popri chýbajúcich kvalifikovaných remeselníkoch veľmi nepriaznivo pociťuje aj rozdrobenie právomocí v jednotlivých oblastiach medzi viaceré rezorty. Zväz stavebných podnikateľov Slovenska (ZSPS) by privítal integrovaného lídra pri komplexnom riešení všetkých zmien a problémov v tomto sektore.

„Stavebné výrobky zostali na ministerstve dopravy, problematika odpadu je na ministerstve životného prostredia a energetických výrobkov je na hospodárstve. Problematika patrí medzi jednotlivé ministerstvá a každé si rieši svoju oblasť bez dostatočnej koordinácie a synergie navzájom,“ povedal prezident ZSPS Pavol Kováčik.

Prevládajúci rezortizmus podľa neho v súčasnosti cítiť oveľa viac, namiesto potrebných integrovaných riešení. „Nie je možné dosiahnuť výsledok len partikulárnymi riešeniami, ktoré si jednotlivé ministerstvá odohrajú akoby povinné jazdy, ale v zásade sa riešenia neprepoja,“ upozornil šéf profesijnej organizácie zamestnávateľov v stavebníctve.

Celý článok si môžete prečítať na https://www.trend.sk/spravy/stavbari-privitali-jednotne-riesenie-zmien-problemov