Vytlačiť

bungees logo

Projekt BungEES je zameraný na vývoj integrovaného balíka nových inteligentných služieb energetickej účinnosti (EES), ktorý integruje energetickú účinnosť a distribuovanú výrobu, reakciu na dopyt, e-mobilitu, systémy skladovania energie/hybridné energetické systémy a integruje rôzne energetické sektory (napr. elektrina s vykurovaním a chladením) a rozvíjať inovatívne riešenia financovania a odmeňovania.

Začiatok projektu 1. október 2022

Trvanie projektu: 18 mesiacov

Zapojené krajiny:  Španielsko, Česká republika, Nemecko, Francúzsko, Portugalsko, Taliansko, Slovensko.

Koordinátor: ViaEuropa Competence Center (SK)

Partneri: Zväz stavebných podnikateľov Slovenska (SK), Voltalis SA (FR), SEVEn, The Energy Efficiency Center (CZ), Fraunhofer-Gesellschaft zur Förderung der angewandten Forschung e.V. (DE), Aldro Energía y Soluciones SL (ES), Instituto de Sistemas e Robótica - associação (PT), Joule Assets Europe Group S.r.l. (IT).

Ciele projektu: Celkovým cieľom projektu je identifikovať nové energetické služby integrujúce energetickú účinnosť a flexibilitu dopytu, združujúce financovanie a riešenia odmeňovania. Osobitný dôraz sa bude klásť na identifikáciu trhových a iných prekážok energetickej účinnosti a flexibility dopytu a odporúčanie inovatívnych právnych, finančných a regulačných riešení na ich prekonanie. Okrem toho sa bude skúmať aj integrácia iných neenergetických výhod. Dôraz sa bude klásť na metódy hodnotenia na pridelenie odmien a finančných stimulov všetkým účastníkom trhu, napr. ESCO, agregátori, prosumeri atď.

Počas projektu bude testovaných niekoľko nástrojov IKT na lepšie riadenie spotreby energie v budovách a umožnenie implementácie služieb flexibility dopytu (pomocou reakcie na dopyt, riadenia nabíjania EV a skladovania energie), ktoré umožnia integráciu výroby energie z obnoviteľných zdrojov a poskytovanie doplnkových služieb, ako aj zabezpečenie zlepšenia výkonnosti poskytujúceho výhody z hľadiska pohodlia, zdravia a bezpečnosti.

Hlavné ciele projektu:

 

Prezentácia priebežných výsledkov z projketu BungEES, prezentovaný našim projektovým partnerom Plenitude

 

bungees