Vytlačiť

Na základe ponuky vedenia Úradu pre verejné obstarávanie sa dňa 27. októbra 2016 konalo v sídle ZSPS jednodenné bezpelatné školenie o novom zákone č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní. Lektormi boli kompetentní pracovníci ÚVO : JUDr. Róbert Majchrák, JUDr. Ivan Holič (odbor legislatívno - právny) a Mgr. Jozef Andrejčák, Ing. Peter Antalík (odbor vestníka a zoznamov).

Školenie bolo venované tým inštitútom, ktoré zmeny priniesol nový zákon: Finančné limity, Postupy vo verejnom obstarávaní pri nadlimitných zákazkách, Určenie podmienok účasti, Využitie subdodávateľov, Kritériá na vyhodnotenie ponúk, atď. Záverečná časť popoludňajšieho programu bola venovaná otázkam vypĺňania a odosielania elektronických formulárov oznámení používaných v procese verejného obstarávania.

Školenia sa zúčastnilo celkom 30 zamestnancov členských firiem ZSPS. Z autentických reakcií účastníkov (už počas školenia i po jeho závere) sa dá usudzovať, že školenie splnilo očakávania. Tým skôr, že svojim priebehom skôr pripomínalo odborný seminár, než suchopárne odprednášanie tém, čo prítomní jednoznačne ocenili.