Vytlačiť

logo repowered

Projekt REPowerE(d)U má za úlohu vytvoriť uľahčenie implementácie inovatívnych riešení na realizáciu zámerov REpowerEU v sektore budov a ďalších nedávnych opatrení na zníženie závislosti EÚ od ruského zemného plynu, vrátane riešenia nedávneho extrémneho rastu cien energií, ako aj na riešenie nestability energetických trhov v budúcnosti prostredníctvom zvýšenia flexibility energetických systémov a obmedzenia spotreby energie počas špičiek. Jedným z hlavných výsledkov bude vypracovanie 7 programov odbornej prípravy.

Začiatok projektu: 1. september 2023

Trvanie projektu: 36 mesiacov

Zapojené krajiny: Slovenská republika, Portugalsko, Španielsko, Nemecko.

Koordinátor: ViaEuropa Competence Center (SK)

Partneri: Zväz stavebných podnikateľov Slovenska (SK), Fraunhofer-Gesellschaft zur Förderung der angewandten Forschung e.V. (DE), Aldro Energía y Soluciones SL (ES), Instituto de Sistemas e Robótica - associação (PT).

Pridružení partneri: Ústav vzdelávania a služieb (SK)

Ciele projektu:

Hlavným cieľom projektu je vytvorenie systému ďalšieho vzdelávania a kvalifikácie na podporu opatrení Európskej komisie na dekarbonizáciu flexibility, zníženie spotreby zemného plynu a vyrovnanie spotreby počas energetických špičiek.

Projekt má za úlohu vytvoriť uľahčenie implementácie inovatívnych riešení na realizáciu zámerov REpowerEU v sektore budov a ďalších nedávnych opatrení na zníženie závislosti EÚ od ruského zemného plynu, vrátane riešenia nedávneho extrémneho rastu cien energií, ako aj na riešenie nestability energetických trhov v budúcnosti prostredníctvom zvýšenia flexibility energetických systémov a obmedzenia spotreby energie počas špičiek. Jedným z hlavných výsledkov bude vypracovanie 7 programov odbornej prípravy.

Výsledkom projektu, by malo byť vytvorenie nových programov pre všetky typy odborníkov zapojených do hodnotového reťazca, ktoré sa zamerajú na tieto oblasti:

Zväz stavebných podnikateľov Slovenska bude v rámci projektu zapojený primárne do:

Tlačová správa

Uverejnené:
Trendy v stavebníctve a vzdelávaní témami ZSPS na CONECO RACIOENERGIA 2024 - SITA Reality
Verejné budovy s veľmi nízkou energetickou hospodárnosťou majú byť pri obnove prioritou - SITA Reality
Budú sa tento rok znižovať ceny bytov? Developeri posielajú jasný odkaz | ta3

partneri repowered

life